تتو

چند سالی از ورد تتو، تاتو و یا خالکوبی به کشورمان می گذرد در سالهای ابتدایی ورود مقوله تتو به بازار کشورمان، افراد بسیار زیادی به سمت تتو کردن انواع قسمت های بدن خود به سالن های آرایشی مراجعه کرده و شکل های متفاوتی را بر روی ابروف پشت گردنف دست و یا صورت خود ایجاد کردند اما آیا این افراد با عوارض احتمالی تتو یا تاتو آشنایی داشته اند؟

تاتو و یا تتو کردن چیست و چه عوارض احتمالی می تواند داشته باشد

برای انجام تتو و یا خالکوبی بر روی قسمت های مختلف بدن، دستگاههای مختلفی نیز روانه بازار شده است از دستگاههایی که به شکل یک ماژیک نسبتا چاق هستند تا دستگاههایی که بسیار بزرگتر و پیشرفته ترند را می توان در سالن های آرایشی پایین و بالای شهر پیدا کرد.

تاتو - تتو (خالکوبی) چیست؟



تاتو : قرار گرفتن مواد رنگی با منشاء خارجی در زیر پوست باعث تغییرات رنگی می شود که این حرکات را خالکوبی یا تاتو می نامیم . تتو انواع و اقسام بسیار زیادی دارد.

انجام تاتو یا خالکوبی می تواند به دلیل یک رفتار فرقه ای و مذهبی و یا به خاطر زیبایی و یا جهت یک عقیده خاص و خیابانی باشد . تتو دارای انواع متفاوتی از رنگ ها و سوزن های مختلفی می باشد که هریک بسته به سلیقه و کاربرد خود مورد استفاده قرار می گیرد.

 

 

عوارض تاتو:


عوارض تاتو :برای تاتو (خالکوبی) کردن از سوزن های مخصوص استفاده می شود و این کار غیر از درد فراوان ، خونریزی زیادی هم به همراه دارد . پس از تاتو کردن نیز رعایت نکردن بهداشت فردی ، می تواند شخص را در معرض ابتلا به بیماری های خطرناکی قرار دهد از جمله:

 

آلودگیهای خونی تاتو: اگر تجهیزاتی که برای ایجاد تاتو (تتو) استفاده می شود، به خون فردی بیمار آلوده باشد، شما در معرض تعدادی از بیماری های خطرناک خونی خواهید بود. مانند هپاتیت سی، هپاتیت بی، سل، HIV، و ویروسی که باعث ایدز می شود.

 


ـ اختلالات پوستی: ایجاد برآمدگی ها در اطراف جوهر تاتو (تتو) بخصوص اگر رنگ آن قرمز باشد. همینطور احتمال ایجاد زخم ها و التهابات شدید اگر مستعد آن باشید، زیاد خواهد بود.

 


ـ عفونت پوستی تاتو : تاتو (تتو) می تواند باعث عفونت های باکتریایی موضعی نیز شود. نشانه های معمول عفونت قرمزی، حرارت و تورم و خشکی که مانند چرک باشد.

 

تاتو به عنوان راهی برای انتقال بیماری عفونی مانند هپاتیت B ، سیفلیس، جذام، سل، سرطان پوست، psoriasis ،و یا حتی تغییرات رفتاری شناخته شده است. » .

 

انواع تاتو (خالکوبی)


انواع تاتو :تاتو انواع مختلف و کاربردهای متنوعی دارد. می توان از یک منظر تاتو را تنها روشی برای تزیین، نشان دادن وابستگی شخص به گروه یا عقیده ای خاص، تنوع طلبی، آرایش دائمی و... دانست؛ اما از منظری دیگر می توان تاتو (تتو) را راهی برای پوشاندن و از بین بردن نقایص مختلف مانند نقایص مادرزادی یا اکتسابی دانست. اگر چه در ایران تاتو کردن، حتی از نگاه یک روش درمانی باز هم توسط پزشکان انجام نشده و یا بسیار به ندرت انجام می شود، اما نمی توان منکر فواید درمانی تاتو برای افراد نیازمند شد."

 

تاتوی (تتو)  لب

تاتو لب : تاتوی لب روشی درمانی برای رفع نقص افرادی است که به دلایل مادرزادی یا اکتسابی "خط لب" خویش را از دست داده اند. به طور مثال در افراد "لب شکری" پس از درمان نقص اصلی، می توان از تاتو کردن برای ترمیم "خط لب" بهره برد.

 

تاتوی (تتو) ابرو

تاتوی ابرو :تاتوی ابرو نیز کاربردی درمانی برای افرادی که به دلایل مختلف ابروی خویش را از دست داده اند یا دچار نقص مادرزادی هستند، محسوب می شود و از بارزترین نمونه های آن می توان به بیمارانی اشاره کرد که بر اثر"شیمی درمانی" ابروی خود را از دست داده اند.

تاتوی (تتو) چشم

تاتوی چشم نیز برای رفع نقص هایی چون افتادگی چشم، افتادگی پلک ، آسیب و جراحت و ... به کار می رود.

 

چگونه می توان تاتو را پاک کرد ؟


پاک کردن تاتو :گاهی پس از انجام تاتو(خالکوبی) شرایطی پیش می آید که فرد تصمیم می گیرد تاتو (خالکوبی) را پاک کند که مهم ترین دلایل آن عبارت است از عوض شدن مد ، عدم رضایت از شکل به دست آمده گاهی خرابکاری ، فراهم شدن مشکل استخدام و … است .

روش های مختلفی برای پاک کردن تاتو (خالکوبی) وجود دارد که شامل جراحی ، کوتر کردن ، منجمد کردن ، تراشیدن پوست و لایه برداری عمیقی که این روش ها ارزان بوده ولی نتیجه آنها کامل و صد در صد نیست و معمولا جای زخم و اسکار بجای می گذارند .


روش دیگر پاک کردن تاتو ،استفاده از لیزر ساده ترین ، با عارضه کمتر و گاهی با نتایج بسیار عالی می باشد که در صورت موثر بودن اکثرا جای زخم و اسکار به جا نمی گذارد .


اما لیزر محدودیت هایی هم دارد که یکی گران بودن ، دوم غیر قابل پیش بینی بودن نتایج آن است سومین محدودیت لیزر بی اثر بودن آن روی بعضی از خالکوبی ها می باشد.

 

تاتو‌های آبی تیره و سیاه به لیزر بهتر جواب می‌دهند در صورتی که تاتو‌های زرد و قرمز و سبز جواب درمانی کم یا خیلی مختصری دارند. در عین حال، خالکوبی‌(تاتو)های سفید یا خالکوبی‌(تاتو)های همرنگ پوست ممکن است در اثر لیزر تبدیل به رنگ خاکستری یا سیاه شوند که پرهیز از انجام لیزر و تست اولیه در چنین مواردی ضروری است.

 

از آنجایی که بعضی خالکوبی ها به لیزر جواب نمی هند و بعضی دیگر حتی با لیزر تشدید می شوند ( خصوصا خالکوبی قرمز ) لازم است قبل از انجام لیزر منطقه کوچکی از ضایعه تست شود و در صورت گرفتن نتیجه مساعد اقدام به درمان همه ضایعه کرد.


در صورت عدم امکان استفاده از روش های فوق گاهی با انجام تاتو (خالکوبی)های مجدد با رنگ های مشابه رنگ پوست می توان تا حدودی (تاتو)خالکوبی قبلی را مخفی کرد.